Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Megkezdődtek az előkészületek a 7. Sajt-Kalmár Kupára

            Mint az előző hat évben mindig, idén...

...is igyekszünk a megkezdett úton haladni, azaz mindent elkövetünk az évről-évre emelkedő színvonal további növelésére.

   Ehhez első lépésként mérleget kellett vonni az előző torna történéseiből. Mi az, ami pozitív, illetve vannak-e teendők, amik esetleg nem működtek teljesen gördülékenyen.

   Az egyik ilyen fontos változtatás, hogy akárhány csapat vegyen is részt a decemberi tornán, mindenképp máshogy lesz lebonyolítva a csoportmeccsek utáni párosítás, mert önkritikát gyakorolva el kell ismerni, hogy a 36 csapatnál alkalmazott speciális különtabellánk totális csődöt mondott. Túl bonyolult volt, illetve semmiképp nem egészséges állapotot szült azzal, hogy csak a vasárnapi utolsó csoportmeccs után alakultak ki a párosítások. Kipróbáltuk, nem jött be, így el is engedjük...

   Hasonló sarokpont volt a játékvezetés. Az "természetesnek mondható", hogy ennyi résztvevőnél már szinte lehetetlen teljes elégedettséget elérni a bírók ténykedésével kapcsolatosan. Mint köztudott, az első tornától eltekintve minden évben a megyehatáron kívülről érkeznek a játék elengedhetetlen kellékei, azaz a játékvezetőink. Ennek egyik oka, hogy még véletlenül se szeretnénk hallani a "persze, a hazaiaknak fújnak"-közhelyet egy-egy esetleg téves ítéletnél. Nagyságrendekkel csökkentené a rendezvény költségvetését hajdúsági sporttársak alkalmazása, de mi továbbra is igyekszünk mindent elkövetni a lehetőségekhez képest legalkalmasabbnak ítélt játékvezetők szerepeltetéséért. Realitása továbbra sincs Collina-, avagy Kassai-kalibereknek, ráadásul a korábbi évek bizonyították, hogy valószínűleg a közismert tar talján sem jelentene garanciát a 100%-os elégedettségre. Mivel a meccsek nagy részét a zsűriasztaltól követjük nyomon, így természetesen akadnak szituációk, amit esetleg mi is máshogy ítélünk meg, mint a játékvezetők. Viszont illik elfogadni, hogy - a játékosokhoz hasonlóan...- esetenként hozhatnak hibás döntéseket. Akik ezt mégsem hajlandóak megtenni és nem megengedhető stílust vesznek fel, azok majd hamarabb ismerkednek meg a színes kártyákkal. Nagy a tét, sok ember van a nézőtéren, érthetően mindenkiben dolgozik a versenyszellem, de a lelátón GYEREKEK is helyet foglalnak, akik inkább a szép cseleket lessék el a főszereplőktől, ne a válogatott szidalmakat!!! Amit mi elvárunk a sporiktól, az a szabályok ismerete, pártatlan bíráskodás, valamint megfelelő koncentráció, merthogy illik nem elfelejteniük, hogy ha nem is a FIFA égisze alatt fut a sportesemény, de nem egy hétvégi haknira alkalmazzuk őket... 

   Amiben várható még változás, hogy kivédjük az utolsó percekben előforduló sportszerűtlenségeket, azaz az idő húzását. Ennek érdekében az egyenes kieséses szakaszhoz hasonlóan már a csoportmeccseken is alkalmazni fogjuk az utolsó perces tiszta játékidő mérését.

   Egyenlőre ezeken a dolgokon szeretnénk változtatni, mert hisszük, hogy ezek által a rendezvény egy még magasabb szintre léphet. Természetesen megtartva a már jól bevált és működő dolgokat, illetve idén is már jó előre keresve-kutatva a sportszerető támogatókat, hogy továbbra is kiemelkedően magas díjazást tudjunk biztosítani.

  Ahogy az már megszokott, minden lényeges történésről beszámolunk itt, a torna hivatalos honlapján, illetve hivatalos facebook-profilunkon is.

   Találkozzunk decemberben!

 

A szervezők