Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

VII. Sajt-Kalmár Kupa: 2016. december 16-18.

        Szembesülnünk kellett azzal, hogy...

   ...az élet a legnagyobb rendező.

   Az elmúlt években már megszokott rendje van/volt a teremtornák hétvégéinek. Akik járnak, vagy csak figyelemmel kísérik a keleti országrész téli kispályás teremfoci tornáit, azok megszokták, hogy december első hétvégéjével kezdetét veszik a fedett pályás küzdelmek.

  A Sajt-Kalmár Kupa évek óta az ünnepi hónap második hétvégéjén került megrendezésre, ami nekünk is tökéletesen megfelelt. Ebben az évben azonban az MLSZ kitolta az nb2-es nagypályás labdarúgó bajnokság 2016-os utolsó fordulóját december 11-ére, azaz a rendezvényünk eredeti időpontjának vasárnapjára. Ez azért okoz nekünk hatalmas problémát, mert elég sokan tudhatják, hogy a torna egyik főszervezője nem mellékesen a Balmazújváros második ligás gárdájának csapatkapitánya. Ez még csak kis probléma volna, ha például szombati hazai mérkőzésük lenne, viszont a Sors úgy hozta, hogy a fenti napon idegenbeli derbi vár rájuk a "szomszédos" Sopron otthonában, ami ellehetetleníti a megszokott hétvégére tervezést.

  Tisztában vagyunk azzal, hogy ezen változással kisebb fejtörést okozunk a szintén december 16-18. között megrendezésre kerülő teremtornák szervezőinek. Természetesen a jelentősebb kupák szervezőivel egyeztettünk a kialakult helyzetről és elnézésüket kértük az esetleges kellemetlenségekért.

   A mi szemszögünkből viszont nem szerettük volna, ha a hat év alatt felépített és a mostani színvonalra juttatott Sajt--Kalmár Kupa nem - vagy csak nem a megszokott színvonalon - kerül megrendezésre, mert névadónkhoz hasonlóan büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt években a tornánk tudta arányaiban a legmagasabb díjazást biztosítani -köszönhetően a népes mezőnynek, valamint a rendezvény sportszerető támogatóinak- , illetve a méltán híres debreceni Real Team Kupa után a legnagyobb nézőközönséget bevonzani a csarnokba, ami a telt házas vasárnapokon 800-900 nézőt jelent!

  Nyilván lesznek csapatok, akik döntési kényszerbe kerültek ezáltal a változtatás által, mivel a megszokott hétvégére tervezték az újvárosi teremtornát, de szerencsére még tartanak a szabadtéri bajnokságok, a teremszezon kezdetéig pedig mindenkinek marad éppen elég ideje összeállítani a brigádjuk téli programját.

   A lényeg a lényeg:

Idén a 7. Sajt-Kalmár Kupa december 16-18. között kerül megrendezésre a már megszokott helyszínen, a balmazújvárosi Kőnig Rendezvénycsarnokban!!!

   A tornára jelentkezni, érdeklődni a "KAPCSOLAT" menüpontban megjelölt elérhetőségi módokon lehet, illetve  a facebook-oldalunkon is megtalálhatóak vagyunk.

  Friss hírek idén is folyamatosan!!!

Találkozzunk decemberben!

 

A szervezők