Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Lebonyolítás 2017

A nevezés november 30-án lezárult, így ...

 ... elérkezett a pillanat, hogy szót ejtsünk a lebonyolításról.

A torna 25 csapat résztvételével kerül megrendezésre, amely szám nem igazán osztható néggyel maradék nélkül. Természetesen ez egy percig sem okoz gondot, mert a négyfős csoportok mellett lesz egy 5 fős is és máris megoldódik a probléma.

A torna nyitó mérkőzésére december 15-én, pénteken 15 órakor kerül sor és egészen 21 óráig pattog majd a labda az első napon, melynek végére az "A" és "B" csoport küzdelmei is befejeződnek. Szombaton a "C" csoporttal folytatódnak a selejtezők, ezen a napon 9 órakor fújnak először sípjukba a játékvezetőink. Dolguk az lesz bőven, mert egészen késő estig, az 5 fős "F" csoport befejezéséig kell éles szemmel közreműködniük. Vasárnap már nem lesznek csoportmérkőzések, rögtön az első nyolcaddöntővel indul a nap, amelynek végén "megkoronázzuk" a 8. Sajt-Kalmár Kupa bajnokát. A döntő napi küzdelmeket 10 órakor nyitjuk, hogy a szombat este végzőknek is legyen idejük regenerálódni az egyenes kieséses szakaszra, amely terveink szerint a betétprogramokkal és eredményhirdetéssel együtt is befejeződik 19 óra magasságában, tehát a távolabbról érkező -és messzire jutó- brigádok is normális időben haza tudnak érni.

Kezdési időpontok:

A csoport: december 15. (péntek) 15:00

B csoport: december 15. (péntek) 18:00

C csoport: december 16. (szombat) 9:00

D csoport: december 16 (szombat) 12:00

E csoport: december 16. (szombat) 15:00

F csoport: december 16. (szombat) 18:00 (5 fős csoport)

Nyolcaddöntők: december 17. (vasárnap) 10:00

 

  

A csoportokban a gárdák körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg a továbbjutó helyekért. Minden csoportból továbbjut az 1-2. helyezett, valamint a hat csoportból a 4 legjobb csoportharmadik is. Szombaton, az utolsó csoport kezdete előtt kisorsoljuk a másnapi párosításokat a nyolc közé jutásért. Ehhez kiemeljük a csoportgyőzteseket, valamint a két legjobb mutatójú csoportmásodikat és hozzájuk sorsoljuk a többi továbbjutót. Mivel a megszokott "vaksorsolás" lesz, ezért csoportellenfelek is összekerülhetnek egymással. Az öt fős csoportban a körmérkőzések után kialakul a végeredmény, de a kiemelés, illetve a csoportharmadikok összevetésében kivesszük a csoport utolsó helyezettje elleni eredményeket. 

A csoportok kialakításánál a csapatokat 4 kalapba soroljuk a mi szubjektív meglátásunk alapján. Ezt több tényező befolyásolja, például az adott gárda Örökranglistán elfoglalt helyezése, az eddigi eredményei a tornáinkon, a várható játékereje, vagy például az is, hogy hányadik Sajt-Kalmár Kupájukon vesznek részt. Mindent elkövetünk, hogy közel azonos erejű csoportok alakuljanak ki és elnézve a mezőnyt kijelenthetjük: érdemes lesz már a selejtezőket is figyelemmel kísérni a balmazújvárosi Kőnig Rendezvénycsarnokban. Mivel a tavalyi évhez hasonlóan továbbmegy a csoportharmadikok nagy része is, ezért újfent fix lesz a csoportmérkőzések sorrendje:

 2. kalapos - 4. kalapos

1. kalapos - 3. kalapos

4. kalapos - 1. kalapos

2. kalapos - 3. kalapos

1. kalapos - 2. kalapos

3. kalapos - 4. kalapos

 

A végére pedig egy jó hír: az idei évben is sort kerítünk a nagy népszerűségnek örvendő ajándéksorsolásunkra, amelyen mind a 25 induló részt vesz és három csapatnyi sportfelszerelés talál gazdára! Ezen felül is lesznek még meglepetéseink az idei rendezvényen, de ezekről bővebben beszámolunk az elkövetkező napokban.

 

   A szervezők