Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Két hónap a rajtig

 

 

Pontosan kettő hónap múlva útjára indul a labda és kezdetét veszi a 9. Sajt-Kalmár Kupa, tehát ideje egy...

... kisebb helyzetjelentést adni a tornával kapcsolatban. Valószínűleg már a legtöbb érdeklődőhöz eljutott az idei esemény időpontjának és helyszínének a híre, azaz kezdenek szervezkedni a csapatvezetők, hogy az általuk vélt legerősebb játékoskeretet sikerüljön prezentálni a decemberi megmérettetésre. 

   Ezt támasztja alá, hogy folyamatosan érkeznek a nevezések a tornára és a csapatneveket nézve megállapítható: idén is fel kell kötni azt a bizonyos ruhadarabot annak, aki meg akarja kaparintani vándordíjunkat! Ez persze minden szempontból örömhír, ugyanis előrevetíti az élvezetes összecsapásokat, látványos megoldásokat, drámákat, parázs pillanatokat, amelyek miatt érdemes lesz kilátogatni minden sportszeretőnek december 21. és 23. között a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokba, hogy a maximális fordulatszám és élvezet után nyugodtan szusszanjanak egyet Karácsony ünnepén.

  ÉS hogy kik azok, akik már leadták jelentkezésüket, azaz már biztos, hogy sokat fognak tenni a fentebb vázolt minőségi szórakoztatásért?

Természetesen az elsők között nevezett a -kétszeres- címvédő, azaz a 2016-os és 2017-es torna bajnoka, a budaörsi ARAMIS-MAD DOGS.  Ugyanilyen természetességgel írhatjuk, hogy megpróbál az első háromszoros győztes lenni a korábban szintén már kétszer (2011,2012) aranyéremmel hazatérő szolnoki VIKTOR-SECURITY csapata is. Velük azonban még nem ért véget a korábbi bajnokok névsora, érkezik ugyanis a 2014-ben megkoronázott, balmazújvárosi KOROKNAI AUTÓSISKOLA gárdája is a 9. Sajt-Kalmár Kupára. Meglepő lenne, ha távol maradnának a 2015-ös esztendő "sajtos királyai", de persze nincs meglepetés, érkezik a budapesti MATES TEAM is, akik a tavalyi Fair Play-díj után idén valami egészen más díjat akarnak hazavinni. Ebben az évben már hazai környezetben indul harcba, hogy az eddigi két bronzérmét tovább fényesítse a debreceni SUNLAND SZOLÁRIUM garmadája. Sokak örömére visszatérnek régi ismerőseink, a közönség elismerését szinte mindig kiérdemlő,  nb-s focisokkal felálló budapesti AFTER legényei is, hogy a tavalyi egri Eszterházy Kupa és a debreceni Real Team Kupa megnyerése után újabb rangos trófeát  tegyenek a vitrinbe. Ebben őket is próbálja majd megakadályozni a 2014-es ezüstérmesünk, vagyis a hajdúszoboszlói HOTEL SILVER-ZEBRÁK csapata, akik szintén a lehető legtovább szeretnének eljutni az idei "sajtkalmáron". Az elmúlt évben a torna időpontja nem volt megfelelő számukra, most viszont megint minden klappol, pláne, hogy pontveszteség nélkül nyerték meg a debreceni kispályás bajnokság legfelső osztályát, azaz újra jönnek a mindenkire veszélyes, korábban négyszer is elődöntőbe jutó - ezekből 2011-ben ezüstérmet kihozó - targoncások, vagyis a debreceni HUNGAROTARG focisai. Tavaly az eddigi legjobb eredményüket elérve jutottak az elődöntőbe a túrkevei BUGA TEAM spílerei, belépve ezáltal a torna esélyesei közé, így már nem is elégszenek meg kevesebbel, feltett szándékuk idén is pályán lenni a végjátéknál. Rendkívül érett játékot produkáltak az előző évben a szemtelenül fiatal játékosokból álló, debreceni PELLES-HÁZAK KFT sportolói, akik törvényszerűen erősödtek az eltelt időben, így várhatóan még nagyobb fejtörést okoznak az ellenfeleknek. Ismét parkettre lépnek a visszajáró szolnoki PFF-SZÁNTÓ versenyzői, akik szintén szeretnek gondot okozni az ellennek, éppen ezért senki nem kalkulálhat előre könnyen szerzett három ponttal velük szemben. Tavaly átestek a tűzkeresztségen, így ebben az évben már tudják, mire számítsanak a debreceni SCHAEFFLER MAGYARORSZÁG játékosai, akik örömmel konstatálták, hogy az utazás szervezésére idén már nem kell energiát pazarolniuk.

   Ezen csapatneveket tudjuk jelenleg megosztani az érdeklődőkkel, mert többen már tudják, hogy jönnek, de azt még nem, hogy milyen néven indulnak, illetve több gárda résztvétele is csaknem biztosra vehető, viszont a végleges nevezés beérkezéséig természetesen nem nevezhetjük meg ezen brigádokat. Persze még két hónap van a rajtig, a nevezés is nyitva áll december 10-ig, tehát kijelenthető, hogy minden a megfelelő ütemben halad célunk elérése érdekében, azaz színvonalas tornát rendezni, élvezetes kikapcsolódást nyújtva a csarnokba kilátogató sportszeretőknek.

Az új helyszínnel egyrészt tovább fog emelkedni a rendezvényünk színvonala, másrészt viszont jelentősen megnöveli az esemény költségeit is. Emiatt, valamint a csarnok biztonsági előírásait szem előtt tartva a maximális befogadóképességet nem túllépendő kénytelenek leszünk belépőt értékesíteni. Biztosak vagyunk benne, hogy a hajdúsági megyeszékhelyen sokkal több a sportszerető, mint amit a csarnok elbír, éppen ezért szeretnénk - az előírt keretek között - rogyásig tölteni a Hódost, ennek megfelelően olyan jegyárakat sikerült kimatekoznunk, amelyek a legtöbb ember számára megfizethetőek, illetve komplett családokat sem visz csődbe ezen közös program Karácsony előtt. Éppen ezen szempontot követve a pénteki és szombati csoportmérkőzésekre 500 Ft-ért, míg a vasárnapi döntő napra 1000 ft-ért vásárolható majd belépő.  Az így befolyó bevételből a kiadások fedezése után esetlegesen fennmaradó plusz is megy abba a jótékonysági kalapba, amelynek másik részét a tombola fogja képezni. A támogatandó intézmény kiválasztásához kérnénk egy kis segítségét, ugyanis Facebook-oldalunkon várjuk az ajánlásokat az Önök által arra alkalmasnak ítélt  Alapítványokra, amelyekből a torna kezdetéig kiválasztjuk azt, akit megajándékozunk ezen bevételekkel!

   Már látjuk, hogy idén sem a tornából leszünk milliomosok, bár ez csöppet sem lep meg minket, hiszen ez a helyzet már kilencedik éve változatlan. Tudjuk, hogy lehetne nagyot kaszálni, de továbbra sem ebből élünk, ez a hobbink, amivel néha párjaink agyára megyünk ugyan, de semmihez sem fogható érzés egy ekkora volumenű rendezvényt flottul tető alá hozni, jótékonykodni, visszaadni valamit abból, amit mi kaptunk a labdarúgástól az elmúlt évtizedekben. A szervezéssel elégedett csapatok, a színvonallal elégedett sportszeretők elégedetté tesznek bennünket, így a kör bezárul.

Ezen sorokkal a helyzetjelentés is zárul, de hamarosan ismét jelentkezünk.

Találkozzunk decemberben, Debrecenben!

 

   A szervezők