Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ön itt van: Home Archívum 2013

4. Sajt-Kalmar Kupa

4. Sajt-Kalmár Kupa

 

   2013. december 6-8. között bizony elég magasra került az a bizonyos léc…

   Az addigi nádudvari tornaterem helyett ezen évben már a balmazújvárosi Kőnig Rendezvénycsarnok adott otthont a rendezvénynek, a csapatok pedig gondoskodtak a szépszámú nézősereg remek szórakozásáról. 26 csapat indult, melyek négy darab 4 fős és kettő 5 fős csoportba kaptak besorolást. A hat csoportból állva maradt 16 csapat vasárnap a megszokott egyenes kieséses rendszerben hajtott a végső győzelemért.

   A nyolcaddöntő párosítása:

                   Meal Trade   :  Figyelő-Security                   5 : 2

                  JOMA SHOP  :  Drink Team                            4 : 3

                               After  :  Koroknai Autósiskola           3 : 3, büntetőkkel 4 : 3

                Blicz 2053 Kft. :  Old Boyz                                 2 : 0

                                 DISZ  :  FC Joro                                   3 : 3, büntetőkkel 4 : 3

Viktor-Security Karbon  :  SV Team                                4 : 2

                   Fékcentrum  :  Szilágyi Autókereskedés     3 : 6

                  Mates Team  :  Csanda-Vill                             4 : 1.

Az állva maradt csapatok igazolták, hogy nem érdemtelenül jutottak el idáig, parázs meccsekkel, szép megoldásokkal, látványos gólokkal kecsegtették a csarnokot teljesen megtöltő nézősereget. A java pedig csak ezután következett. A JOMA SHOP meglepően nagyarányú győzelmet aratott az addig magabiztosan menetelő Meal Trade felett, míg a címvédő Viktor-Security Karbont rendesen megizzasztotta a hazaiak utolsó reménysége, a Blicz 2053 Kft gárdája. A következő párban a Szilágyi Autókereskedés az őket a csoportban megtréfáló DISZ-szel nézett farkasszemet, majd végzett döntetlenre, büntetőpárbajra bízva a továbbjutást. Ebből az esélytelenebb DISZ jött ki jobban, megváltva jegyüket a legjobb 4 közé. Az utolsó negyeddöntő valódi drámát hozott a parkettre, amelyben két nagyra hivatott gárda presztízsmeccse lett a Mates Team és az After derbije. A rendkívül feszült hangulatú mérkőzésen az „afteresek” levonultak a pályáról a meglátásuk szerint őket sújtó játékvezetői ítéletek miatt, remek vitatémát szolgáltatva a lelátó népének.

Negyeddöntők:

                   JOMA SHOP  :  Meal Trade                          5 : 0

               Blicz 2053 Kft.  :  Viktor-Security Karbon     2 : 4

                              DISZ  :  Szilágyi Autókereskedés  1 : 1, büntetőkkel 2:1

                            After  :  Mates Team                       0 :  3-nál félbeszakadt.

A döntőbe jutáshoz szükséges utolsó lépés megtételéhez is minden tartalékra szükség volt, no meg egy jó adag szerencsére. A JOMA SHOP fordulatos meccsen nem bírt a szívósan küzdő DISZ gárdájával, sőt, kapaszkodniuk is kellett a döntetlenhez. A büntetőknél viszont Fortuna az ő kezüket fogta, jegyet adva a végső próbára. A másik párban a előző két tornát pontveszteség nélkül megnyerő Viktor-Security Karbon előtt lehetőség nyílt a revánsra a veretlenségüket a csoportmeccsen megszakító Mates Team ellen. A két jól felkészült csapat taktikai csatája nem hozott döntést, elrendelve egy újabb orosz rulettet. Ebből a „cimborák csapata” jött ki jobban, megfosztva a szekusokat az újabb címvédés lehetőségétől.

         Elődöntők:

                        JOMA SHOP  :  DISZ                     4 : 4, büntetőkkel 5 : 4

     Viktor-Security Karbon  :  Mates Team       1 : 1, büntetőkkel 1 : 2.

   A 3. helyért vívott derbin a Viktor-Security Karbon nem merte félvállról venni az addig bravúrt bravúrra halmozó DISZ gárdáját, így sikerült is magabiztos győzelmet aratniuk a végére teljesen elfáradó meglepetéscsapat ellen.

         Bronzmérkőzés:

                DISZ  :  Viktor-Security Karbon     2 : 9.

A bronzmeccsen elmaradt izgalmakért maradéktalanul kárpótolta a nagyérdeműt a döntő két résztvevője. A debreceni JOMA SHOP és a budapesti MATES TEAM méltán megérdemli a csupa nagybetűt, mivel hihetetlenül színvonalas és fordulatos derbit rendeztek. Ezen a felejthetetlen döntőn az utolsó percben – stílszerűen a gólkirályi címet begyűjtő Urbin Péternek köszönhetően – szerzett góllal kerekedett felül a JOMA SHOP csapata, de méltán járt a taps a MATES TEAM-nek is, akik szintén megérdemelték volna a végső győzelmet. Viszont ezt 2013-ban a „jomások” szerezték meg, elhódítva a Sajt-Kalmár Kupa vándordíját, a győztesnek járó serleget, érmeket, valamint zsebre vágták a jól megérdemelt díjukat is.

             DÖNTŐ:

                    JOMA SHOP  :  Mates Team       7 : 6.

 

          A torna gólkirálya:  Urbin Péter (JOMA SHOP)  17 góllal,

         A torna legjobb kapusa:  Rácz Róbert (Viktor-Security Karbon),

         A torna legjobb játékosa:  Somorai Attila (Mates Team),

         Legsportszerűbb csapat:  Hatvan Non-stop (Debrecen).