Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ön itt van: Home Archívum 2012

3. Sajt-Kalmár Kupa

Ezen írásban a 2012. december 7-9. között megrendezett III. Sajt-Kalmár Kupa zárónapján történt eseményeket elevenítjük fel, a nyolcaddöntőtől kezdve egészen az eredményhirdetésig. Rendhagyó módon 25 csapat nevezett a tornára, amelyből a csoportmeccsek után továbbjutó 16 csapat egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket a nádudvari Városi Sportcsarnokban.

Vasárnap 11 órakor az első párban két csoportmásodik feszült egymásnak, az alkalmi kapussal küzdő Kardos-Épker ellenfele a Józsa SE gárdája volt. Végig nyílt meccsen potyogtak a gólok, ebből a gólpárbajból Kardos Pisti csapata jött ki jobban, 7:6-ra legyőzte a harmadik Sajt-Kalmárjukon résztvevő, eddigi legmeggyőzőbb teljesítményüket nyújtó józsaiakat. A következő meccsen biztos volt, hogy elbúcsúzunk a torna egyik esélyesétől, ugyanis a budapesti After, illetve a balmazújvárosi Koroknai Autósiskola végső győzelme sem lett volna előzetesen túl nagy meglepetés. A sorsolás szeszélye folytán mégis már a 16 között össze kellett csapniuk. Csatájuk a várt parázs küzdelmet hozta, melynek végén a Koroknaisok örülhettek, 2:1-es győzelemmel jutottak tovább. Vági Andrisék talán jogosan kértek számon a játékvezetőkön egy kettő perces kiállítást, ami még 0:1-nél történt, de szerencsére mindezt a tőlük megszokott, kulturált formában tették, gratulálva legyőzőiknek. A Karbon-Zebrák vasárnap már Schranz Balázzsal megerősödve vetette magát a küzdelembe és többek közt az ő góljainak is köszönhetően arattak győzelmet a Vámosi Csabát is a soraiban tudó miskolci FC Joro ellen, akiknek kicsit soknak bizonyult az aznapi negyedik meccsük. Pláne, hogy nem az Ipartelepi SK volt az ellenfél. A 2012-ben szintén nevet váltó, jelenleg Hotel Délibábként aposztrofált egykori Ecuador rendesen megszenvedett Balmazújváros másik képviselőjével, az Echo Sporttal. Sokáig 0:1 állt az eredményjelzőn, hősiesen védte az eredményt az Echo, ám pár perccel a vége előtt egyenlített az esélyesebb debreceni gárda, így jöhettek a 9m-ről elvégzett büntetők. Az izgalmak nem csökkentek, de a végén eggyel több büntetőt váltottak gólra Bogdanovicék, elbúcsúztatva szimpatikus ellenfelüket a további szerepléstől. A B52 Cafe – Hatvan Nonstop mérkőzésen nem adta könnyen magát a boltos brigád, Domokos „Ramboék” csak a meccs végére duzzasztották megnyugtatóra a különbséget a saját javukra.

Dorogi „Gyufának” meg „dezsavű”-je lehetett, mert kiestek ugyan, viszont 10 góljával – akárcsak tavaly- sokáig reménykedhetett a gólkirályi címben. Ezután két, rövid kispaddal rendelkező gárda, a Sajt-Kalmár és a Hungarotarg feszült egymásnak. A meccs elején a házigazda csapata szerezte meg a vezetést, amelyet egy szöglet után egyenlítettek ki a "targoncások", majd a vezetést is megszerezték. A végére újabb gólt szereztek a kitámadó ellenfelük ellen, kétgólos győzelmükkel bejutva a legjobb 8 csapat közé. A hajdúböszörményi Csanda-Villnek nem okozott gondot a 16. továbbjutó helyet megkaparintó csoportharmadik, a Góliát Bútor FK legyőzése, a nyolcaddöntők legnagyobb arányú győzelmét aratva abszolválták a feladatot. Az utolsó párbaj drámai izgalmakat hozott, a ferencvárosi Beliczky Gergő, Busai Attila nevével fémjelzett, alaposan megerősített Fékcentrum hatalmas meccset vívott az Új Generáció-Belga Söröző fiataljai ellen. A közönség biztatása mellett az utolsó másodpercekig küzdöttek a Loki-utánpótlást is képviselő tinédzserek, de Tiba Robi csapata kis szerencsével megúszta a hátralévő időt újabb kapott gól nélkül, és 3:2-es győzelemmel jutott tovább a következő körbe. Mindkét csapat megérdemelte a tapsot a nézőktől, emlékezetes derbit produkáltak.

Hasonlóan izgalmasra sikeredett a folytatás is, az első negyeddöntőn nem is hozott döntést a 2x13 perc. A 3:3-as végeredmény után készülődhetett a büntetőpárbajra a Koroknai Autósiskola a Csanda-Vill ellen. Az idegek harcában a Csanda-Vill hibázott eggyel többet, így a balmazújvárosi egylet jutott elsőként az elődöntőbe. A következő meccsről empatikus módon egyetlen, tényszerű mondat: a Karbon-Zebrák 9:1-el verte ki a Hungarotargot. A harmadik párban a lendületet kapott Fékcentrum 4:1-re múlta felül az erejével elkészülő, tartalékos Kardos-Épkert. Tiba Robiék hosszú idő elteltével jutottak ismét elődöntőbe teremtornán, míg Kardos Pistiék komolyabb terveit keresztülhúzta, hogy első számú kapusuk nem tudott a gárda rendelkezésére állni a tornán. Az utolsó szabad helyért ádáz küzdelmet vívott a Hotel Délibáb, valamint a B52 Cafe csapata. Nem tudtak egymás fölé kerekedni, 2:2-re végeztek, úgyhogy itt is jöhetett az „orosz rulett”. Nagy Szabiékból talán túl sokat kivett a pénteki csoportmeccs és a szombati, budapesti túra a számukra botrányos Erste-Kupával, ráadásul vasárnap már túl voltak egy idegőrlő büntetőpárbajon, mindenesetre ezúttal Czirják Bubu B52 Cafeja határozottabbnak bizonyult 9 méterről.

Az elődöntőkön viszonylag sima győzelmet aratott a Koroknai Autósiskola a Fékcentrum felett, valamint a Karbon-Zebrák is érvényre juttatta az esélyeit a B52 Cafe ellen. Szerencsére a két helyosztó pótolta az izgalmakat. A bronzmeccsen a Fékcentrum egy gólgazdag mérkőzésen aratott 8:5-ös győzelmet a végére kitámadó B52 Cafe ellen, akik nem adták könnyen a bőrüket, csak az utolsó percekben sikerült megnyugtató különbséget generálnia a "fékeseknek".

A döntő szerencsére még tovább, az utolsó másodpercekig izgalmas tudott maradni: az elején elléptek Rácz Robiék, de a másik kapuban védő „Lubi” vezérelte Koroknaisok ezután lehúzták a rolót, majd elkezdtek közelebb osonni. Viszont a Karbon-Zebrák a végére meg tudott őrizni egy gólt a felépített előnyükből, hiába próbált meg mindent az ellen az egyenlítésért. Érdekesség, hogy eddig kétszer indult a Koroknai Autósiskola Nádudvaron és mindkét alkalommal ezüstéremmel gazdagodtak. A Karbon-Zebrák pedig rendhagyó címvédést produkált, ugyanis a gárda lényegében megegyezett az előző évben Viktor-Securityként győzelmet arató brigáddal. Ráadásul a két tornán összesen lejátszott 14 meccsüket kivétel nélkül megnyerték, igazán egyedülálló rekordot felállítva. Még Kovacsics góljai sem hiányoztak nekik, ugyanis Schranz Balázs átvette a gólgyáros szerepet a klasszis centertől, amit bizonyít, hogy csak a vasárnapi négy meccsükön szereplő spíler 11 góllal a gólkirályi címet is megszerezte az előző két torna legjobb gólszerzője, Berecz Zsolt, valamint Dorogi „Gyufa” György előtt. A legjobb kapus címet többen is jogosan kaphatták volna meg, végül a döntőbe jutásban tevékeny részt vállaló, Koroknai Autósiskola kapuját védő Máthé „Lubi” Gáborra esett a választás.

A 3. Sajt-Kalmár Kupa legjobb játékosa címet pedig a szokásához híven csapata húzóembernek bizonyuló, a B52 Cafe négy közé jutásáért felelős Domokos „Rambo” Imre kapta meg.

             A 3. Sajt-Kalmár Kupa végeredménye:

                                 1. Karbon-Zebrák (Debrecen)

                                2. Koroknai Autósiskola (Balmazújváros)

                               3. Fékcentrum (Debrecen)

                              4. B52 Cafe (Hajdúszoboszló)

                          5-8. Csanda-Vill (Hajdúböszörmény)

                                Hotel Délibáb (Debrecen)

                               Hungarotarg (Debrecen)

                               Kardos-Épker (Debrecen)

     A torna gólkirálya:    Schranz Balázs (Karbon-Zebrák), 11 góllal.

      A torna legjobb kapusa:   Máthé Gábor (Koroknai Autósiskola)

      A torna legjobb játékosa:   Domokos Imre (B52 Cafe)

További archív cikkek megtalálhatóak a www.sajtkalmarkupa.gportal.hu oldalon.