Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ön itt van: Home Archívum 2011

2. Sajt-Kalmár Kupa

2011-ben is tizenhat csapat jelentkezett a tornára, így a december 2-4. közötti 2. Sajt-Kalmár Kupa az előző évivel megegyező lebonyolítási rendszer szerint zajlott le: a csapatok négy fős csoportokba kerültek, ahonnan az 1-3. helyezettek egy – amerikai focis hasonlattal élve – wild card meccsre voltak hivatalosak. Ezen meccs volt hivatott dönteni a rájátszásba jutásról.

Ecuador – Joker FC 11:4

Honti ABC – Vas-Sas 6:0

Viktor-Security – Csanda-Vill 5:1

Sajt-Kalmár Kft – B52 Cafe 5:2

Hungarotarg – Karcagi DKV 9:0

Meal Trade – Fékcentrum 5:1

Az állva maradt 6 csapatot két csoportba sorsoltuk, ahol a vaksorsolás szépsége kicsit átrajzolta az erőviszonyokat. Történt, hogy a játékoskeretek tekintetében legerősebbnek vélt 3 csapatot sikerült egy csoportba sorsolni, minek köszönhetően a másik hármas tagjai hatalmas esélyt kaptak a döntőbe kerülésre.

A csoport:                                      B csoport

Ecuador (Debrecen)                           Honti ABC (Debrecen)

Sajt-Kalmár Kft (Nádudvar)              Hungarotarg (Debrecen)

Viktor-Security (Szolnok)                    Meal Trade (Ebes)

A halálcsoportban a „szekusok” 3:1-re felülmúlták a sokszoros debreceni kispályás bajnokokat, az Ecuador csapatát, majd egy szoros meccsen a rendező Sajt-Kalmár Kft. alakulatánál is jobbnak bizonyultak 4:3 arányban. A döntőbe jutásról lemaradó két gárda csatája a kevésbé csalódottnak tűnő Sajt-Kalmár 5:2-es sikerét hozta, így ebből a trióból az Ecuador búcsúzott a további küzdelmekből.

A „B” csoportban a Hungarotarg egy fordulatos meccsen megőrzött egy gól előnyt a végére, amivel 3:2 arányban felülmúlta a Honti ABC brigádját, így egy meccsre került a döntőtől. Mondhatni, lendületből vették az utolsó akadályt is a targoncás fiúk, hasonló koreográfia szerint aratva 4:3-as győzelmet a Meal Trade felett. A csoport utolsó meccsén a második hely volt a tét, ahol sokáig a Meal Trade tűnt befutónak, elhúztak 7:4-re, majd valami hihetetlen módon leblokkoltak, mert zsinórban hat gólt kaptak és 10:7-es vereségükkel át kellett engedniük a bronzmeccs lehetőségét a Honti ABC csapatának.

A helyosztókon beigazolódott a két csoport ereje között vélt különbség, mert az előzetesen esélyesebb csapatok sikerét hozták. A bronzmeccsen a Honti ABC-sek csak időnként tudták megnehezíteni a Sajt-Kalmár Kft. gárdájának a dolgát, így az angol-magyaros végeredmény után a címvédő alakulat állhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.

A döntő hasonlóan zajlott, az esélyesebb Viktor-Security végig kézben tartotta a találkozót, míg a Hungarotarg már csak a végén tudott közelebb zárkózni, de érdemben beleszólni a meccsbe már nem maradt idejük.

A 3. helyért:

Honti ABC – Sajt-Kalmár Kft.

3 : 6

 

       A döntőben:

Viktor-Security – Hungarotarg

       5 : 3

 

A torna gólkirálya: Berecz Zsolt (Sajt-Kalmár Kft.)

A torna legjobb játékosa: Kovacsics Károly (Viktor-Security)

A torna legjobb kapusa: Bákonyi Norbert (Hungarotarg)

                                      További archív cikkek megtalálhatóak a www.sajtkalmarkupa.gportal.hu-n.