Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ön itt van: Home Archívum 2014

5. Sajt-Kalmár Kupa

   2014-ben kisebb jubileumhoz érkeztünk, ugyanis december 12-14. között 5. alkalommal lett megrendezve a Sajt-Kalmár Kupa. Ezt rekord számú nevezéssel, 32 csapattal sikerült megünnepelni. Hogy még emlékezetesebbé tegyük -valószínüleg egyedülálló módon...-, eredményességtől függetlenül kisorsoltunk a résztvevő csapatok között három sportszerutalványt, amivel a szerencsés csapatok (Aqua-General, Fékcentrum, Perpusz-Hungary Kft.) busásan visszanyerték a nevezési díjat és az esetleges útiköltséget.

   A 32 gárda nyolc darab négy fős csoportba lett besorolva, ahonnan az első 2 helyezett jutott tovább a vasárnapi egyenes kieséses szakaszba.

   A záró napon az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak a küzdelmek az V. Sajt-Kalmár Kupán, melynek végén elégedetten állhattak fel a hazai szimpatizánsok.

Már a reggeli órákban kiélezett, nagyszerű meccseket láthatott a közönség, ugyanis a vasárnapi záró napon már nem lehetett hibázni, egyből a nyolcaddöntőkkel folytatódott a megmérettetés.

Említést érdemel a Real Team FC : Csövesek (1:2) derbi, a legjobban várt nyolcaddöntő, vagyis a Sajt-Kalmár Kft : Joma Shop (3:1) mérkőzés, valamint a Hotel Silver-Zebrák győzelme a Viktor-Security Zalahús Zrt. ellen (5:2), ahol az egygólos hátrányban lévő Örökranglista-vezető hat-hét perccel a vége előtt levitte kapusát, ami öngyilkosságnak bizonyult egy olyan csapat ellen, ahol a korábbi kétszeres gólkirály, Berecz Zsolt is a fedélzeten volt. A Koroknai Autósiskola is majdnem megtréfálta saját magát, merthogy kettő perccel a Fékcentrum elleni ütközetük vége előtt 2:1-re vezettek, majd összehoztak egy kettős emberhátrányt, amelyet a "fékesek" Fülöp Noel révén 2 másodperccel a dudaszó előtt ki is használtak, büntetőpárbajra mentve az összecsapást. Itt viszont higgadtabban céloztak a "hazaiak", megváltva jegyüket a nyolc közé.

A negyeddöntőkben előbb a több egykori DVSC-kedvencet - Igor Bogdanovic, Kerekes Zsombor, Ronald Habi - és a jelenleg még az utánpotlásban pallérozódó, talán hasonló státusba fejlődő fiatalokat (többek között egy másik egykori debreceni "félisten", Sándor Tamás fiát) a soraikban tudó Sunland Szolárium verte ki egy kiélezett meccsen a szimpatikus csapat benyomását keltő dunaújvárosi Csöveseket (4:3), majd a debreceni Hungarotarg a nyolcaddöntők után a negyeddöntőkben is a legnagyobb fölénnyel diadalmaskodott, ezúttal a túrkevei Buga Falatozó kárára (5:0). Fortuna elintézte, hogy a 8 között se maradjunk "csemege" nélkül, mert összerendelte a Grand Casino-sokra épülő Sajt-Kalmár Kft. gárdáját a Koroknai Autósiskolával. Koroknai Árpi legényei pedig tettek róla, hogy szívhassuk a vérét rendezőtársamnak, Kiss Lacinak, révén 5:3-ra legyőzték a "sajtosokat". Az utolsó párban a "szállodások" megirigyelhették az autósiskola teljesítményét, merthogy ugyanilyen arányban múlták felül az IPA Hajdú Hús együttesét (5:3).

Az első elődöntőre a tét rányomta a bélyegét, a Koroknai Autósiskola : Sunland Szolárium derbijén két kiváló csapat férfias harcát izgulhatta a csarnokot idén is szépen megtöltő publikum. Egészen a második félidő elejéig, amikor is a 2:1-es hátrányban lévő "szolisok" vélt, vagy valós sérelmeiknek ásványvízes-flakonok segítségével adtak hangot, viszont ezt a játékvezető nem nagyon kultiválta és véget vetett a mérkőzésnek. A második mérkőzésen elmaradtak a hasonló izgalmak, merthogy a Hotel Silver-Zebrák olyan lendületbe jött az egyik nagy esélyes reggeli búcsúztatásától, hogy ez a lendület egészen a döntőig repítette őket és 4:0-val abszolválták a sérült Usztics Pétert is bevető Hungarotarg elleni ütközetüket.

A bronzmeccsre kétemberes eltiltással érkező Sunland Szolárium majdnem végig uralta a mérkőzést, ám az utolsó percekhez érkezve a nagyot küzdő Hungarotarg utolérte ellenfelét, 6:6-tal kanyarodva a végső percre. Ekkor azonban a délszláv légió rutinja újabb gólt hozott össze, minimális győzelmükkel pedig megkaparintották a 2014-es torna harmadik helyezését.

A döntőre szépen tűzbe jött a közönség, köszönhetően a balmazújvárosi Koroknai Autósiskola teljesítményének, azaz volt kiért szorítania a publikum hazai részének. Ez annyira feltüzelte a narancssárgákat, hogy állva hagyták a hajdúszoboszlói Hotel Silver-Zebrák gárdáját, majd a lelátóról zúgó biztatást meghálálva növelték előnyüket, igazi gálává és örömünneppé varázsolva számukra és szimpatizánsaik számára az V. Sajt-Kalmár Kupa legfontosabb mérkőzését (7:1).

   A torna végeredménye:

1.  Koroknai Autósiskola (Balmazújváros)

2.  Hotel Silver-Zebrák (Hajdúszoboszló)

3. Sunland Szolárium (Debrecen)

4. Hungarotarg (Debrecen).

   Különdíjasok:

Gólkirály:  Czár Tibor (Csövesek) 10 góllal.

Legjobb játékos:  Béres Ferenc (Hotel Silver-Zebrák).

Legjobb kapus:  Bákonyi Norbert (Koroknai Autósiskola).