Sajt-Kalmár Kupa

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Ön itt van: Home Archívum 2015

6. Sajt-Kalmár Kupa

   2015-ben a VI. fejezet következett a teremfocis "Sajt-Kalmár"-történelemben és a sorminta is folytatódott: újra rekordnevezést regisztrálhattunk, 36 csapat vágott neki reményekkel telve a küzdelmeknek, köztük a teremtornákon mindig esélyesként számon tartott ÖSSZES "sztárcsapattal".

   Mint minden évben, ismét törekedtünk a minél nagyobb elégedettség elérésére, de önkritikusan be kell vallanunk, hogy elkövettünk egy hibát, amit előre nem láttunk, vagy nem gondoltuk át kellően - ahogy tetszik. A harminchat csapatot 9 darab négyfős csoportba soroltuk, ahonnan az első és második helyezettek jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Ez 18 gárda, akiket a csoportmeccseken nyújtott teljesítmény alapján két különtabellába (csoportgyőztesek, illetve csoportmásodikok) rangsoroltunk, amelyből a négy leggyengébb mutatójú csoportmásodik ki-ki meccsen döntött a legjobb 16 közé kerülésért. Itt követtük el a hibát, mert nem kalkuláltuk be, hogy nem egészséges állapotot fog szülni az a szituáció, ha a rangsor csak a vasárnap délelőtti utolsó csoport zárómeccse után alakul ki, azaz a csapatok nem tudják előre kalkulálni a nyolcaddöntőjük időpontját. Ettől eltekintve azonban ismét egy sikeres és igen magas színvonalú tornát láthattak a csarnokot - szokás szerint - zsúfolásig megtöltő érdeklődők.

   Már a csoportmeccseken kiderült, hogy aki meg szeretné nyerni a Sajt-Kalmár Kupa vándordíját, kupáját és kimagasló pénzdíját, annak alaposan fel kell kötni azt a bizonyos fehérneműt, mert a kiscsapatok is képviselnek akkora játékerőt, hogy megszorongassák, vagy el is kapják a "nagyokat". Ennek ékes bizonyítéka, hogy nem kis meglepetést keltve ragadtak a csoportjaikban olyan - a végső győzelemre is esélyesnek vélt - brigádok, mint például két korábbi tornagyőztes, a Joma Shop Debrecen és a Sajt-Kalmár Kft, valamint a szintén esélyesnek tartott Aramis-Mad Dogs.

   A nyolcaddöntőkben a vaksorsolásnak hála rögtön vérbeli rangadóknak tapsolhatott a nagyérdemű, amelyeken elvérzett többek között a kétszeres győztes Viktor-Security, vagy az egy évvel korábban döntőt játszó Hotel Silver-Zebrák is.

   A legjobb 8 között még tovább fokozódtak az izgalmak és a küzdelem sem lett kisebb: a torna 2015-ös meglepetéscsapatának címét vitán felül kiérdemlő nyíregyházi Kétbal sportolói 2:2-es végeredmény után büntetőkkel bizonyultak jobbnak az előző évi gólkirályt, Czár Tibort is felvonultató, hajdúszoboszlói felségjelzésű Hotel Délibáb focistáinál. Hasonlóan izgalmas mérkőzést hozott a következő negyeddöntő is, amelyben két régi ismerős vívott cívis-rangadót:  a Hungarotarg és a Sunland Szolárium feszült egymásnak. Az 5. Sajt-Kalmár Kupa bronzmérkőzésének "visszavágóján" a Sunland kezdett határozottabban, de a meccs vége felé közeledve a "targoncások" utolérték ellenfelüket, sőt a vezetést is megszerezték, hogy aztán egy kiállítás nehéz helyzetbe hozza őket. Szerencséjükre az ellent is nyomasztotta a tét, ők is összehoztak egy büntetést az utolsó percre kanyarodva, ezután pedig a Hungarotarg rutinosan kihúzta a hátralévő időt, 3:2-vel jutva az elődöntőbe. A következő párosításban a budapesti Mates Team hamar előnybe került a debreceni Real Team FC ellenében, akik mindent megtettek az eredmény megfordítása érdekében, de a "cimborák" remekül kihasználták az eredménykényszerben kitámadó cívisvárosiak hibáit és végül 6:2-es győzelmet ünnepelve masíroztak a legjobb 4 közé. Az utolsó negyeddöntő is igazolta az előzetes várakozásokat, amelyben két nagyszerűen felkészült csapat vívott parázs derbit, melynek végén a budapesti After-Karbon aratott minimális, 2:1-es győzelmet a hazai közönség kedvenceinek számító címvédő, a Koroknai Autósiskola ellenében.

   A vaksorsolás az első elődöntőben a "sajtkalmárújonc" Kétbal csapatát rendelte össze az örökös résztvevő Hungarotarg fiaival. Az előzetesen várt hatalmas izgalom elmaradt, mert mentek előre becsülettel a debreceniek, de nyírségi ellenfelük a legfontosabb pillanatokban mattolta kapusukat, így simának mondható 4:0 állt az eredményjelzőn a játékidő leteltekor. A második mérkőzésen a papíron erősebbnek vélt páros, azaz az After-Karbon találkozott a Mates Team együttesével. Itt a nézők visszakapták a fokozott izgalmakat, két, remekül képzett játékosok alkotta egylet küzdelmét izgulhatták végig. Ezen párharc végén a Mates Team szimpatizánsai lehettek felhőtlenül boldogak, köszönhetően a hatalmas taktikai csatában aratott 2:1-es győzelemnek.

   Az After-Karbon azért a bronzmérkőzésen tett érte, hogy ne keserű szájízzel távozzanak Balmazújvárosból, miután 5:2 arányban bedarálták az erejükkel kissé elkészülő, az elődöntőig magabiztosan menetelő Hungarotarg focistáit, megkaparintva a dobogó harmadik fokát. 

   A rendezvény záró összecsapásán szintén érvényesült a papírforma, a meccseikhez vérbeli profiként hozzáálló Mates Team 4:1 arányban felülmúlta a Kétbal együttesét. Valószínűleg azonban a nyíregyházi meglepetéscsapat tagjai sem voltak túlzottan szomorúak, mert mindamellett, hogy korántsem érdemtelenül meneteltek a fináléig, vigasztalhatta őket a busás pénzdíj, amely többet hozott a konyhájukra, mint máshol a tornagyőzelem...

   Természetesen ennél is "vastagabban" távoztak a budapesti MATES TEAM képviselői, mert az első négy helyezett között szétosztott

1.000.000 ft - azaz egymillió forint -

legnagyobb része mellett egy vacsorával egybekötött bowling-estet is bezsebeltek.

Támogatóinknak köszönhetően 2015-ben is meg tudtuk tartani az igen nagy népszerűségnek örvendő sorsolásunkat, melynek során egy-egy garnitúra JOMA-sportfelszerelést vihetett haza három szerencsés csapat (Nagy Nàd Kft., Napenergia 2002 Bt,  Buga-Fékcentrum Team).

 

A VI. Sajt-Kalmár Kupa végeredménye: 

 

1. Mates Team (Budapest)

2. Kétbal (Nyíregyháza)

3. After-Karbon (Budapest)

4. Hungarotarg (Debrecen) .

 

   Különdíjasok:

A torna gólkirálya(i):   Benke Norbert (Csanda-Vill) és

Varga Dániel (Real Team FC)  8 góllal;

A torna legjobb játékosa:   Poncok Csaba (Mates Team);

Legjobb kapus:   Sánta Tibor (Kétbal);